Teraz jest 21 maja 2012, o 01:31

Sponsorzy i partnerzy 
Auto Czesci Wrobel   Stachu   Silesia Parts

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Radia CB, porady, akcesoria itp 
Autor Wiadomość
Znawca
Znawca

Model BMW: e36
Silnik: M52B28
Post Radia CB, porady, akcesoria itp
Witam jak w temacie jestem chętny pomóc z tej właśnie tematyce. jeśli coś jest nie tak z twoim CB radiem masz jakiś problem bądź pytania albo potrzebujesz jakiegoś gadżetu który widziałeś u innego "mobila" napisz a postaram się abyś Ty także miał taki w swoim aucie. możliwość kupienia i naprawy radii anteny, samo wystrojenie anteny no dosłownie full serwis. tylko napisz a pomogę.

Gaduła_Legionowo

kowal-przemek@wp.pl

518-901-179

GG: 5505301

My mamy forum, inni klepią głupoty na facebook'u :)

17 sty 2012, o 19:49
Zobacz profil WWW
Znawca
Znawca

Model BMW: BMW E46 323i
Post Re: Radia CB, porady, akcesoria itp
Mam pytanie, w poprzednim aucie (nie BMW) miałem CB i antenę na tylnej klapie, byłem ją stroić itd. powiedzieli że to dobre miejsce i odbierało w miarę dobrze, problem polegał na tym, że po kilku tygodniach pod magnesem anteny lakier mi się odparzał pojawiały się takie małe "burchelki" dodam że klapa nie była malowana i zmieniałem te uszczelki na różnego rodzaju i nic nie pomogło. Dlatego w Buni się boję żeby znowu kichy nie było, bo wole nie mieć CB jak malować klapę za jakiś czas.
Pomożesz coś?
CB mam Alan-a, jaką antenę byś polecał- tylko nie bat jak na konia jakaś mała.
I gdzie ją najlepiej zamontować w E46 żeby ładnie wyglądało i żeby dziur nie robić nigdzie?
:help:

17 sty 2012, o 21:58
Uczestnik
Uczestnik

Model BMW: E30 325i Cabrio
WItam!!

Ja mam naklejoną bezbarwną cylindryczną naklejkę i na nią stawiam antene jak planuje używać CB. Co prawda to dach a nie klapa ale z lakierem nic się nie dzieje. W poprzednim aucie to używałem uchwytu sztywnego typu dzwonek na klapę i też było spoko. Używam anteny Sirio ale nie pamiętam modelu.

pozdr........

30 sty 2012, o 00:01
Początkujący
Początkujący

Model BMW: 320
Mozesz miec byle jakie radio najwieksza gre odgrywa antena marka i dostrojenie. dostrojenie anteny kosztuje gdzies okolo 15 zl a wzmacniacze anten dzialaja tylko w jedna strone ty wysylasz mocny sygnal ale jesli ktos nie ma wzmacniacza odaje slaby..

5 lut 2012, o 22:32
Znawca
Znawca

gregor wiec co ja moge tobie poradzic hmm naklejka o ktorej mowie jest stosowana przez uzytkownikow cb radia na roznych autach od poczciwego cieniasa na kosztownych toyotach czy zacnych modelach BMW. ja u siebie mialem taka naklejke przez ponad dwa lata i nic sie nie dzialo z lakierem a jesli chcialbym ja zdjac to tez bez zadnego problemu a jesli pozostalby jakis klej to zaden problem zmyc go najtanszymi perfumami ;p
co do antenki to bardzo dobra renome maja antenki dl 70 cm o stosunkowo malej podstawie ale sa chwalone przez klientow antenka calkiem fajnie sie prezentuje na klapie TITANIUM 7000. zasieg nawet do 10 km (dodam ze serwis cb-net legionowo uslyszal swojego klienta ktory odezwal sie z takiej anteny z odleglosci 14 km w lini prostej).

co do wypowiedzi poprzednika to nie zgodze sie. nie jest prawda ze wystarczy miec byle jakie radio. prosty przyklad majac np Alana 109 i Unidena 520 i nawet zwykla antene o ktorej wyzej napisalem to napewno dalej dolecimy z tego drugiego radia bo nie od anteny to zalezy tylko od mocy radia. alan ma standardowe 4W mocy nadawania gdzie w unidenie ta moc siega 7W. oczywiscie im dluzsza antena tym lepiej ale oczywiscie wiecej "smieci" slyszymy w radiu. oczywiscie w zaleznosci od radia i jakie w nim mamy filtry tez mozemy slyszec wiecej szumow badz mniej. tak mozemy miec najslabsze radio Alan 109 i bardzo dluga antene np WA-27 i np Unidena 520 i krociutka antene TITANIUM 7000 to napewno dolecimy dalej z tego drugiego zestawu bo moc radia jest juz wieksza. i wcale nie sugerujmy sie nazwa bo antena TITANIUM ma swojego odpowiednika w Presidencie i jest tam dwa razy drozsza a maja identyczne parametry a jedyne co je rozni to tylo nazwa za ktora w 90% placimy wiec jesli anteny sa identyczne to po co przeplacac ?

co do strojenia to kolega ma racje antena musi byc dobrze zestrojona do miejsca na samochodzie w ktorym ma pracowac. co do kosztow to nie bede sie wypowiadal ale jesli serwisowi zalezy na kasie to wszedzie znajdzie mozliwosc zarobku. w moim serwisie strojenie jest gratis bo lepiej miec zadowolonego klienta ktory napewno wroci z kolegami niz chwilowo wiecej kasy w potfelu :P

co do wzmacniaczy to kolega ma racje ze wlasnie tak one dziaja ale po co wolac kogos na ok 30 km od nas jesli dana osoba tylko nas uslyszy ale my juz jej nie bo tamta osoba bedzie miala standard zestaw bez zadnych dopalek i nie uslyszymy jej.

tak wiec na koniec trzeba sobie na samym poczatku zadac podstawowe pytanie ile chcemy przeznaczyc na zestaw i na jakie odleglosci chcemy rozmawiac.

chetnie sluze porada do propozycji zestawu.

Pozdrawiam, szerokosci i przyczepnosci :D

Gaduła_Legionowo

kowal-przemek@wp.pl

518-901-179

6 lut 2012, o 21:02
Zobacz profil WWW
Uczestnik
Uczestnik

Model BMW: e30
Silnik: m62b44
Radio CB Uniden xl 520 pro + Antena President Florida + Tuba (megafon) warte to 250zł?

19 lut 2012, o 14:10
Znawca
Znawca

mmmm cena jak najbardziej okazyjna.

ale co do antenki to lepsza bylaby np: ML-145 bo flotyda jest podatna na zlamania jesli sie o cos zaczepi i ma ten "suwak" ktorym sie ja stroi i nawet przez przypadek mozemy go przesunac i rozstroimy antene co puzniej moze skutkowac kiepskim odsluchem i nadawaniem.

a tuba dobra sprawa :P polecam taki bajer bo mozna sobie jajca porobic niezle.

a podrzuc jeszcze jakiej produkcji radio i w jakim stanie radyjko

Gaduła_Legionowo

kowal-przemek@wp.pl

518-901-179

19 lut 2012, o 15:14
Zobacz profil WWW
Uczestnik
Uczestnik

radio Uniden :d w stanie elegackim :D powiedz mi jeszcze czy orjentujesz sie jakie przetwornice beda dobre do hidów zeby radio nie szumiało?

22 lut 2012, o 17:20
Znawca
Znawca

hmmm radio bedzie zawsze szumialo w jednym aucie mniej w innym bardziej.

co do szumow to w duzej czesci szumy sa s samej instalacji elektrycznej auta tj. klima, alternator, nawiewy, navi. posprawdzaj wszystko jak radio dziala na wylaczonych roznych rzeczach i po kolei je wlaczaj i wtedy sie dowiesz. pamietaj nie wlaczaj nigdy radia zanim nie odpalisz samochodu. sam juz dwa razy tak spalilem swoje :p

co do przetwornic to jesli masz mozliwosc sprawdzenia kilku to zrob to bo niekiedy te najtansze firmy krzak wogole nie szumia a te najdrozsze najlepiej do smiecia wywalic :P oczywiscie jesli jest mozliwosc zawsze mozna zalozyc jakis ekran zeby mniej sialo szumow. ale podpytam sie jeszcze kolegow co by proponowali i dam ci znac

a jaka decyzje co do anteny podjales ?? moze pomoge jakos. jak cos podaj na jakim aucie bedziesz chcial postawic antene w jakim miejscu i na jak daleko bedziesz chcial pogadac. napewno bedziesz ustatysfakcjonowany

Gaduła_Legionowo

kowal-przemek@wp.pl

518-901-179

22 lut 2012, o 18:57
Zobacz profil WWW
Uczestnik
Uczestnik

własnie na niczym nie szumi tylko na swiatłach mijania :P a co do anteny to narazie mam ta co pisałem ale mam kupca na ten komplet i pewnie opchne :P

22 lut 2012, o 19:32
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona